Hardloopclinic trekt veel Antilopers

Elke woensdagavond trekt een flink aantal Antilopers de hardloopschoenen aan voor de training. Dick de Ruiter loodst hen vervolgens door een intervaltraining. Afgelopen woensdag was de groep extra groot vanwege de aangekondigde hardloopclinic met gasttrainer Cees van Muiden. Cees wist met zijn jarenlange ervaring als trainer de lopers te motiveren tot een leuke en boeiende training met aandacht voor looptechniek en tips over trainingsopbouw.

Ook een aantal wandelaars van de Trimclub was van de partij om de hardlopers tijdens de training aan te moedigen en om vervolgens aan te sluiten bij het tweede gedeelte van de avond. In de kantine van de Rowdies stond Wendy Post klaar om een presentatie over Sport en psychologie te geven. Wendy, als sportpsycholoog verbonden aan de organisatie nlsportpsycholoog, vertelde met enthousiasme over de invloed van mentale kracht op het leveren van sportieve prestaties. Als alle batterijen -van je fysieke kracht, je denkkracht én je gevoelskracht- optimaal opgeladen zijn, presteer je aantoonbaar beter!

Wat hebben we geleerd? We kunnen onze negatieve gedachten omzetten in positieve. Dan wordt 'Het gaat vandaag vast weer niet lukken om een PR te lopen' een positief 'Ik ga vandaag lekker ontspannen lopen'. Succes verzekerd!