Trimclub Antilope

Samen bewegen, samen plezier!

In memoriam

Woensdag 10 december 2014 overleed Richard Ouwens.
Hij was de initiatiefnemer en trainer van Trimclub Antilope.

Richard leidde sinds 1989 met veel enthousiasme en inzet 'zijn' Trimclub Antilope.

Op 15 december 2014 namen we met heel veel leden afscheid van onze trainer. We gedenken Richard met respect en dankbaarheid. 

Geschiedenis Trimclub Antilope

Trimmen in Ridderkerk
In september 1978 verscheen er een advertentie in de Combinatie met daarin een oproep om deel te nemen aan trimactiviteiten. Dit was een initiatief van de afdeling Sport en Recreatie van de gemeente Ridderkerk. Men hoefde zich niet van te voren aan te melden, maar kon direct naar het Reyerpark bij het clubhuis van Handbalvereniging Saturnus '72 komen.
Op de eerste trimdag waren er 20 mensen, die welkom geheten werden door een vertegenwoordiger van de afdeling Sport en Recreatie. Uiteindelijk is hieruit de huidige Trimclub Antilope ontstaan.

Trimclub Antilope
Niet alle leden hadden de intentie mee te doen aan snelle, prestatiegerichte trainingen. Er kwam daarom binnen de trainingen ruimte voor zowel recreatieve hardlopers, prestatiegerichte lopers als sportieve wandelaars. Trimclub Antilope ontleent haar naam en logo aan het prachtige, snelle en elegante dier, de antilope. De naam is bovendien een knipoog naar die leden die gezelligheid, ontspanning en plezier - dus niet alleen ‘hard’ lopen - belangrijk vinden.

Trainer Richard Ouwens
Richard Ouwens werd trainer van de Trimclub Antilope op 30 september 1989 en bleef dit 25 jaar lang totdat hij vanwege zijn lichamelijke conditie in september 2014 het stokje moest overdragen. Richard overleed op 10 december 2014. Op 15 december begeleidden heel veel leden hem naar zijn laatste rustplaats.

Oosterparkloop
Wie Trimclub Antilope en de naam Richard Ouwens noemt, heeft het automatisch over de Oosterparkloop. Deze jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd werd voor het eerst georganiseerd op zaterdag 15 september 1990 en is sindsdien uitgegroeid tot een in de wijde omtrek bekend en druk bezocht evenement. Op 20 september 2014 werd de 25e en laatste editie van de Oosterparkloop gehouden. Zoals bij alle eerdere edities was ook nu de organisatie in handen van Richard Ouwens.
Omdat de Oosterparkloop zo nauw verbonden was aan de naam van de organisator, respecteren we de wens van Richard om na zijn overlijden de Oosterparkloop niet opnieuw te organiseren.