Trimclub Antilope

Samen bewegen, samen plezier!

Antilopedag 2022

Op zaterdag 24 September was het weer tijd voor onze jaarlijkse Antilopedag. Na een prachtige zomer waren de weergoden ons vandaag iets minder goed gezind en moesten we genoegen nemen met een ietwat druilerige dag.

Aan het eind van de ochtend verzamelden de eerste hulptroepen zich om het start/finish terrein en de kantine in gereedheid te brengen. Een klein uur later druppelden de lopers binnen om om 13 uur van start te gaan voor een route van 6,5 of 10 km. Het weer weerhield de Antilopers er niet van om met 24 hardlopers van start te gaan.

Al snel vormde zich een mooi lint van blauwe Antilope shirts door het Oosterpark. Ook een flinke groep wandelaars, gewapend met regenjassen en paraplu’s, durfde het aan om een ronde door het park te lopen. Op de fiets waren de verkeersregelaars vooruit gesneld om bij de keerpunten de lopers de goede route te wijzen, van een bekertje water te voorzien en aan te moedigen. Inmiddels was de miezer overgegaan in pijpenstelen.

De eerste loper kwam al na ruim 33 minuten over de finish en kon zich daarmee tot clubkampioen op de 6,5 km laten kronen. De snelste vrouw op deze afstand had hiervoor 38 minuten nodig; een mooie prestatie voor dit nieuwe lid van Trimclub Antilope, die in het voorjaar deelnam aan de loopcursus.

Omdat elke deelnemer applaus verdient voor zijn prestatie werd op de eindstreep voor elke loper een roodwit finishlint omhoog gehouden en klingelde luid een echte finishbel.

Op de 10 km maakten zowel de snelste vrouw als man de verwachtingen volledig waar. Beiden prolongeerden zij hun clubkampioenschap op deze afstand. Duidelijk is wel dat de concurrentie steeds meer in de buurt komt wat het voor volgend jaar toch spannend maakt.

Na een welverdiende douche werd de Antilopedag volgens traditie vervolgd met de Algemene Ledenvergadering, de prijsuitreiking en natuurlijk een gezellige barbecue.

Uitslagen Antilopeloop 2022