Nieuwsbrief maart 2016

Genieten jullie ook zo van de dagen met winterwit landschap in de ochtend en een lekker voorjaarszonnetje rond de middag? Heerlijk weer om naar buiten; een rondje hardlopen of een stevige wandeling!

Enkele leden zijn volop in training voor de marathon van Rotterdam op 10 april, maar ook voor lopers en wandelaars die de voorkeur geven aan kortere afstanden zijn er de komende tijd de nodige activiteiten.

Zestig leden!
Het streefgetal voor 2016 is daarmee behaald, maar natuurlijk blijven nieuwe leden van harte welkom!

Met Ingrid Bervoets en Chantal Belder hebben we er twee enthousiaste leden bij die in de afgelopen weken tijdens de trainingen al de nodige kilometers hebben gelopen!
Met deze twee dames stond de teller zelfs op 61 leden, maar helaas nemen we afscheid van Nathalie Bruins, die gaat verhuizen naar Drenthe waar ze een baan heeft aangenomen. Nathalie, bedankt voor je inzet, sportiviteit en gezelligheid. We wensen je veel succes en geluk!

Clubactiviteit op 21 mei, houd deze datum vrij!

Zoals aangekondigd tijdens de algemene ledenvergadering organiseren we in mei een sportieve, gezellige clubactiviteit. Het plan is als volgt:

*Wanneer?   Zaterdag 21 mei a.s. (vertrek uit Ridderkerk: 9.00 uur – weer thuis ca. 15.00 uur)

*Waar?           Voornse duinen

*Wat?              Voor de wandelaars: route van 1 à 1½ uur / voor de hardlopers: route van 1 à 1½ uur

*Voor wie?    Leden en hun partners zijn welkom om mee te gaan

*Bijdrage?    € 5 per persoon incl. lunch (betalen kan op 21 mei)

Je kunt je vóór 21 april inschrijven via e-mail: antilope.tc@gmail.com of op zaterdag bij Dick of Wilma. Ook als je geen eigen vervoer hebt, kun je natuurlijk mee. Als de inschrijving rond is gaan we de carpooling regelen.

Actief voor goede doelen

We kennen allemaal wel een aantal sportevenementen met daaraan verbonden een sponsoractie voor een goed doel dat te maken heeft met ziekte of handicap. Een geweldige manier om mensen kennis te laten maken met het betreffende doel, hen letterlijk in beweging te krijgen en vooral om geld in te zamelen voor onderzoek of behandeling.  Win-win-win!
Op dit moment maken enkele leden van onze club zich sterk voor twee verschillende evenementen met een sponsoractie voor een goed doel. Ze willen deze graag bij jullie onder de aandacht brengen.

1. Zaterdag 26 maart a.s. ‘Op de bres tegen ALS’

Ons enthousiaste, nieuwe lid, Chantal Belder, organiseert samen met twee vriendinnen een 10 km loop/training in Willemstad waarvan de opbrengst bestemd is voor de stichting ALS. Het belooft een superleuk evenement te worden!

*Wanneer?                         Zaterdag 26 maart a.s. om 10.00 uur

*Waar?                               Willemstad

*Wat?                                10 km loop/ training incl. warming up

*Inschrijfgeld?                   € 7,50 per persoon

Wil je meer informatie of je inschrijven? Schrijf je in via: https://www.alsacties.nl/actie/mcm-runners of neem contact op met Chantal: mobiel 06-52413800.

2. Zaterdag 23 april a.s. ‘Samen sterk tegen MS’

Miep Smit nodigt ons van harte uit om mee te doen met dit evenement, dat georganiseerd wordt om geld in te zamelen voor het onderzoek naar een behandeling tegen MS. Norma Smit, dochter van Joop en Miep,  was zaterdag jl. bij ons op de koffie in het clubhuis om samen met Miep de loop onder onze aandacht te brengen. Norma heeft zelf MS. Het doel van dit evenement ligt hen dus zeer na aan het hart!

*Wanneer?                        Zaterdag 23 april a.s. / starttijden tussen ca. 10.00 en 12.00 uur / variëren afhankelijk van gekozen afstand

*Waar?                             Maarsseveense plassen (ook hier naar toe is carpoolen natuurlijk mogelijk)

*Wat?                               Wandelaars: 5 of 10 km / Hardlopers: 5, 10 of 20 km

*Inschrijfgeld?                 € 15 per persoon / je kunt je daarnaast eventueel laten sponsoren

Wil je meer informatie of je inschrijven? Neem dan contact op met Miep: joopmiepsmit@upcmail.nl.

Training gaat wel door

Natuurlijk moedigen we iedereen van harte aan om deel te nemen aan de evenementen voor het goede doel! Wellicht goed om te vermelden dat de reguliere trainingen van onze club op zaterdag 26 maart en 23 april wél door gaan. Tijdens de clubactiviteit op zaterdag 21 mei is er géén training.

Sportieve groet, Wilma Kocks